Blog elköltözött!

Az Új Cím: http://arsenalegends.blogspot.hu/
banner

2013. augusztus 24., szombat

Londoni Derby: Fulham Vs Arsenal 1:3.



Az "Ágyúsok" 3:1 győzelmet aratott Fulham otthonában kora délutáni órákban, és három ponttal lett gazdagabb az Észak-Londoni csapat, az Arsenal.




A legutóbbi 24 mérkőzésen a Fulham csapata 3 alkalommal tudott győzni, 5 döntetlen született, míg 16 alkalommal a Arsenal csapata örülhetett. A gólkülönbség 48-18 a Arsenal csapata javára.

Több okból kifolyólag is féltem ettől a mérkőzéstől, ugyanis bajnokok Ligájában a török csapattal mérkőztünk ráadásul idegenben, és persze a kora délutáni kezdéstől, nem is emlékszem mikor sikerült nyernünk legutóbb ebben az időtájban. Másrészt Martin Jól igencsak megerősítette a keretét a nyári átigazolási ablakban. Ami miatt lényegesen aggódtam, mint kiderült a találkozó előtt félórával, hogy nem volt benne a kezdőbe Jack Wilshere. Meglepetés volt számomra Podolski kezdő ember volt, bár nekem egy kicsit sejthető volt, hiszen edzés képen jól látható volt ahogy edzői utasítást adott Wenger Poldinak, és a sajtótájékoztatón is hangoztatta, hogy pihentetni egynéhány játékosát nemzetközi szereplések miatt, de most jöjjön a mérkőzés elemzés.



Ahogyan a meccs elkezdődött jól látható volt Fulham törekvése taktikailag, hiszen próbálták már a kezdetekben az Arsenal akciót elhalványítani. Tulajdonképpen egy Arsenal játékosra jutott három ember, és ekkor már kezdtek aggályaim lenni, hiszen edzői utasításra részre hajló fehérek alig hagytak játékteret a mieinknek. E- közben eltelt negyedóra, és Olivier Giroud megszerezte a vezetést, és talán a legjobb pillanatkor (amit Aaron Ramsey készítette elő), mint legutóbb az Aston Villa elleni találkán. A véleményem szerint a gól szerencsés volt, mert az időjárás is kedvezett az akció kibontakozásában, hiszen kellőképpen lassult a labda felázott talaj miatt, és Ramsey felemás lövése miatt is. Giroud érdemeiből nem akarok elvenni, sőt inkább csak dicsérni tudom a jó meglátása miatt. Szerencsére a francia tartani tudja a jó formáját, mert eddig minden mérkőzésen betalált, beleszámítva a Fenerbahce elleni mérkőzést itt.   


    

Visszatérve az ellenfél taktikájára, mihelyst az Arsenal megszerezte a vezetést alább hagyott a játéktördelés, és átálltak támadóbb alakzattá, és nem sok keletet ahogy hogy kiegyenlítsen a hazai csapat, ekkor Szczesny hatalmasat védett. Adel Taarabt nagyon aktív volt távoli lövések révén, és sorban halmozta a helyzeteket. Ekkor kezdett nagyon felélénkülni a fehérek, de a második gólunk legjobb időben érkezett, és nyugovóra intette Craven Cottage kilátogató szurkolóit, nem kis örömünkre, ezzel mély sebet ejtetünk Fulham szerkezetében. A találatot Podolski szerezte, aki nem sok jó megmozdulási volt, de ilyen egy jó játékos, hiszen pontosan tudja mit kell csinálnia, egyszerűen-en csak gólt kell lőni, 1xü, mint az 1x1. 


A második félidőben kicsit alább hagyott a lendület , és mindét oldalon voltak helyzetetek kialakulóban, de Podolski ismét eredményezett a találkozó 68 percében Santi Cazorla passza révén, ekkor már 3:0 állt az eredményjelző tábla, és a mérkőzés kimenetele, még annak ellenére, hogy Darren Bent szépíteni tudott 77 perc tájékán, e körül tájt cserélgetett Wenger, lehozta fáradt játékosait pihentetni, alább is hagyott a lendület, mihelyst többet állt a játék, és kicsivel később, a hármas sípszó is megszólalt, amit a játék végét jelentette 90 erc elteltével. A találkozó nagyon is taktikus volt, hiszen nem szakadt ketté a pálya, és meg kelletett jól járatni a labdát ahhoz, hogy kezdeményezni tudjunk. Keresztlabdáink is hajszálpontosak voltak, egyszóval klappolt minden. Óriási szerencsénk abban is kibontakozott, hogy a mai Fulham nem egy gyors előre törő focit játszik, mint amilyen az Aston Villa volt ellentámadási révén a múlt hétvégén, hiszen meglehetősen előbb kezdetettek el volna fáradni játékosaink a szerdai találkozó miatt, volt is rá erre példa, Ramsey személyében, aki megint nagyszerűen játszott az első félidőben, de a következő játékrészben látható vált a fáradtság nyoma, de Wenger nem cserélt. A soron következő mérkőzés kedden az Emirates-ben lesz, a Fenerbahce visszavágó amit már letudtunk előre, úgyhogy nincs mit visszavágnia a törököknek, repülhetnek is haza. Vasárnap szintén Londoni Derby lesz, de az más lesz, hiszen a mocskos Tottenham lesz az ellenfelünk.

Nehéz mérkőzés van kilátásban amelyet taktikai szakértő, Michael Cox, és Giuseppe Muro újságíró is megerősít Scouting Report posztjában.


Martin Jol, Maarten Stekelenburg szerződtette, de a holland vállsérülést szenvedett a múlt hétvégén, ami azt jelenti, tartalékkapusnak, David Stockdale kell valószínűleg szembe néznie az Ágyúsokkal. 

Továbbá Fernando Amorebieta érkezett a Athletic Bilbao csapatától a Fulhambe, aki egy rendkívül szívós középhátvéd, de ő is sérülésekkel bajlódik.

Arsenal-nak érdemes lenne mindkét szárnyon támadni, hiszen Sasha Riether volt tavaly az év játékosa Fulham-nél, a másik szárnyon Adel Taarabt nyújt több kreatív lehetőséget (aki valószínűleg nem lesz benne a holnapi kezdőbe, helyette a fiatal Matthew Briggs lesz- szrk) Akire érdemes lesz odafigyelni az Ágyúsoknak a ballábas jobb szélsőre, Damien Duff-ra,


   Fulham központi közép zónája inkább funkcionális, mint kreatív. Boateng egy nagy harcos, csak úgy mint az Ex Arsenalos, Sidwell, aki több pozícióban is képviseltette magát. Boateng energikus középpályás, bár egy ilyen játékos valószínűleg az új igazolásuk Scott Parker is. -vélte Michael Cox

Giuseppe Muro (Evening Standard) szerint sok függ az Arsenalon, hogy menyire lesznek frissek a holnapi találkozón, és 1.1 döntetlen jósol a holnapi Londoni Derbyre.

Arséne Wenger: "Mi nem kezdtünk jól. Ezért nagyon fontos, hogy nagyon gyorsan talpra álljunk, és ne legyenek túl nagy szakadás, ezért válaszolnunk kell a Villa elleni vereségre.

Competition: Premier League Date: 2013 August 24 Game week:2 Kick-off: (12:45)13:45
Venue: Craven Cottage (London). Live Tv: Bt Sport, Arsenal Player, Digi Sports

Referee: H.Webb: Assistants: M.Mullarkey & D.Cann Fourth official: M.Oliver. Video Refferee: Droid.

Várható Kezdő: Szczesny, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs, Ramsey, Wilshere, Walcott, Podolski / Rosicky, Giroud.

Sérültek: Arsenal: Oxlade-Chamberlain, Arteta, Vermaelen, Ryo, Diaby. Fulham: Stekelenburg, Richardson.


0 Tollbamondás:


 
Copyright 2010 Emirates Gunner's . All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Blogger Template